Làm quen với mô hình kinh doanh ít vốn Dropshipping

Người ta  có câu “Phi Thương Bất Phú” tức muốn làm giàu thì phải lao vào kinh doanh, đừng nghĩ rằng ai kinh doanh cũng giàu mà cần phải có kiến thức và tư duy trong kinh doanh.Thế kinh doanh có rủi ro không?

Cũng có rất nhiều người vì ham hố làm giàu mà đâm đầu vào kinh doanh không tính toán được hiệu quả kinh doanh cũng đành bỏ dở giữa đường và cuối cùng lại ôm một cục nợ gồng lưng đi trả, rất buồn.

Vốn nhiều rủi ro cao là thực trạng của việc kinh doanh truyền thống.

Hôm nay Bách hoá Giá sỉ (B&G) sẽ chia sẻ cho các bạn kênh đầu tư tương đối đơn giản, cần ít vốn, rủi ro thấp. Đó là mô hình kinh doanh Dropship.

Mô hình Dropship là gì?

Dropshipping được hiểu là mà bạn là người trung gian để phân phối (bán) cho khách hàng thông qua một kênh thương mại điện tử nào đó và hàng được lấytrực tiếp từ nhà cung cấp mà không lưu trữ ở kho của bạn.

Như vậy đối với mô hình này thì bạn hầu như không cần vốn và rủi ro ít, thậm chí bạn bán hàng mà không biết hình thù thực tế của mặt hàng mình bán hình dạng như thế nào, tất cả đã có nhà cung cấp lo hết cho chúng ta.

mo-hinh-dropship
Mô hình kinh doanh ít vốn Dropshipping

Để có cách nhìn đa chiều về mô hình kinh doanh dropship này, chúng ta đi so sánh một chút về sự khác biệt mô hình dropshipping với các mô hình truyền thống khác nhé!

Sự khác biệt giữa Dropshipping với mô hình bán lẻ khác

Bạn đang thiếu vốn kinh doanh và muốn hạ cánh an toàn thì hãy thử làm kinh doanh theo mô hình dropship xem sao, nếu có chiến lược thì nhất định sẽ có kết quả, mô hình dropship cũng có rất nhiều người thành công và kiếm được thu nhập vài ba chục triệu/ tháng là bình thường. 

Có lẽ sự khách nhau lớn nhất của môi hình dropship so với truyền thống là ít vốn, không cần kho bãi và ít rủi ro.

Điểm mạnh và điểm yếu của Dropship

Điểm mạnh

– Không cần nhiều vốn:

Có lẽ lợi thế nhất của Dropshipping là bạn có thể bắt đầu kinh doanh trực tuyến mà không cần phải đầu tư một số tiền lớn cho hàng lưu kho. Nếu kinh doanh theo hình thức truyền thống, bạn sẽ phải mất một khoản đầu tư không hề nhỏ cho hàng lưu kho.
Với mô hình dropshipping, bạn sẽ không phải mua bất kỳ sản phẩm nào trừ khi bạn đã bán được hàng và khách hàng đã thanh toán. Nếu không cần khoản chi phí đầu tư cho hàng lưu kho, bạn có thể bắt đầu một doanh nghiệp dropshipping thành công với rất ít vốn.

– Dễ dàng để bắt đầu:

Khởi động một doanh nghiệp bán hàng trực tuyến thường dễ dàng hơn so với mở cửa hàng tại quầy. Việc tìm một cửa hàng có địa điểm kinh doanh tốt không phải là chuyện đơn giản, ngay chỉ chi phí thuê mặt bằng đã ngốn tháng 10-15 triệu, vốn ban đầu trang trí đốt cả trăm triệu là chuyện bình thường, rồi chưa tính đến chuyện hàng hoá lưu thông, quay vòng vốn..

Còn với mô hình dropship thì đơn giản hơn nhiều vì bạn không phải lãng phí thời gian để làm những việc sau: (À, các bạn nào kinh doanh thì thời gian là phải tiết kiệm, đừng bao giờ để lãng phí).

 1. Không phải vù đầu vào quản lý hoặc trả một đống tiền nuôi kho hàng.
 2.  Không lo vấn để đóng gói và vận chuyển các đơn hàng.
 3. Không cần phải theo dõi đơn hàng tồn kho và thống kê sổ sách.
 4. Việc xử lý tờ khai và các lô hàng đã có nhà cung cấp lo.

– Chi phí thấp

Vì bạn không phải đối phó với việc mua hàng lưu kho và quản lý kho hàng, chi phí quản lý của bạn sẽ khá thấp. Trong thực tế, nhiều doanh nghiệp dropshipping thành công đang đặt văn phòng ngay tại nhà chỉ với một chiếc máy tính xách tay và tiêu ít hơn 100$ mỗi tháng. Khi bạn phát triển, chi phí này có thể tăng nhưng vẫn ít hơn các doanh nghiệp kinh doanh truyền thống.

– Địa điểm linh hoạt:

 Một doanh nghiệp Dropshipping có thể di chuyển đến bất kỳ đâu với một thiết bị kết nối Internet. Miễn là bạn có thể giao tiếp với nhà cung cấp và khách hàng một cách dễ dàng, bạn có thể khởi động và quản lý doanh nghiệp của mình.

– Lựa chọn loại sản phẩm:

Bởi vì chúng ta không phải bỏ tiền ra mua các mặt hàng mà chúng ta bán, bạn có thể cung cấp một loạt sản phẩm cho khách hàng tiềm năng của mình. Nếu nhà cung cấp lưu trữ một danh mục hàng hóa, bạn có thể liệt kê tất cả lên website của mình một cách miễn phí.

– Dễ mở rộng quy mô:

Với một doanh nghiệp bán hàng truyền thống, nếu muốn có được thêm 3 lần doanh số bán hàng có nghĩa là bạn sẽ phải bỏ thời gian và công sức gấp 3 lần bình thường.

Bằng cách tận dụng các nhà cung cấp dropshipping, hếu hết công việc về xử lý đơn hàng bổ sung sẽ được giải quyết bởi các đơn vị cung cấp này, điều này cho phép bạn mở rộng quy mô bán hàng mà công sức bỏ ra ít hơn cho việc gia tăng doanh số này.

Tăng trưởng doanh thu sẽ luôn mang theo nhiều việc hơn – đặc biệt là liên quan đến dịch vụ khách hàng – nhưng doanh nghiệp áp dụng mô hình dropshipping chỉ mang tính tương đối hơn so với doanh nghiệp kinh doanh trực tuyến truyền thống.
Tất cả những lợi ích trên làm cho dropshipping trở thành một mô hình kinh doanh hấp dẫn cho những ai đam mê kinh doanh. Thật không may, dropshipping không phải là con đường trải hoa hồng, tất cả sự tiện lợi và linh hoạt này đều có cái giá của nó, muốn làm được thành công bạn phải giành thời gian và cả tâm huyết vào nó..

Điểm yếu: 

– Lợi nhuận thấp: 

Lợi nhuận thấp là nhược điểm lớn nhất đối với môi trường kinh doanh dropshipping có sức cạnh tranh cao. Bởi vì nó rất dễ để bắt đầu và các chi phí đầu tư và vận hành rất ít, nhiều thương nhân sẽ thiết lập một cửa hàng và bán các mặt hàng giá hời với nổ lực tăng doanh thu bán hàng. Họ đã đầu tư rất ít để bắt đầu kinh doanh để họ có đủ khả năng hoạt động với doanh thu thấp.

Đúng vậy, người bán hàng thường có các website chất lượng thấp và nghèo nàn để phục vụ khách hàng, nhưng điều đó không làm cho khách hàng dừng việc so sánh giá sản phẩm mà bạn bán. Sự cạnh tranh khốc liệt này sẽ nhanh chóng tiêu diệt các lợi nhuận phù hợp. May mắn, bạn có nhiều cách để giảm thiểu vấn đề này bằng cách chọn những hình thức phù hợp cho mô hình dropshipping.

– Các vấn đề tồn kho:

Bạn tích trữ tất cả hàng hóa của mình, rất đơn giản để theo dõi các mặt hàng còn hay đã xuất kho, nhưng khi bạn có nguồn cung ứng từ nhiều kho khác nhau, cũng là đặt hàng từ nhiều nhà cung cấp khác, sẽ khó mà theo dõi được hàng hóa của mình đang ở đâu. Trong khi đó, có một vài cách bạn có thể đồng bộ tốt hơn hàng tồn kho của mình với các nhà cung cấp, các giải pháp này không phải lúc nào cũng có thể thực hiện được và không phải nhà cung cấp nào cũng hỗ trợ công nghệ cho bạn.

– Vận chuyển phức tạp: 

Nếu bạn làm việc với nhiều nhà cung cấp các sản phẩm trên website của bạn sẽ được lấy ở những nhà cung cấp khác nhau – điều này làm cho công tác vận chuyển của bạn thêm phức tạp hơn.
Nếu một khách hàng đặt một đơn hàng với 3 sản phẩm ở các nhà cung cấp khác nhau, bạn sẽ phải chịu 3 chi phí vận chuyển cho từng sản phẩm gửi cho khách hàng, nhưng có lẽ bạn sẽ khó có thể yêu cầu khách hàng trả phí vận chuyển cho 3 sản phẩm này vì khách hàng thường coi việc bạn chịu phí vận chuyển là điều đương nhiên. Và ngay cả khi bạn muốn thu phí vận chuyển trên mỗi sản phẩm, việc tự động hóa những tính toán này cũng là điều khó khăn.

– Lỗi từ nhà cung cấp: 

Đã bao giờ bạn đổ lỗi cho một điều gì đó không phải do sai lầm của bạn, nhưng bạn vẫn phải nhận trách nhiệm cho những sai lầm ấy chưa?
Ngay cả những nhà cung cấp dropshipping tốt nhất vẫn phạm sai lầm khi hoàn thành một đơn đặt hàng – những sai lầm mà họ sẽ phải chịu trách nhiệm và xin lỗi.

Nhà cung cấp tầm thường và chất lượng kém sẽ gây ra sự thất vọng vô tận khi làm mất hàng, làm hỏng hàng và đóng gói kém chất lượng, điều này sẽ gây tổn hại cho doanh nghiệp của bạn, nên phải chăm sóc khách hàng chu đáo trước khi muốn họ bỏ tiền vào túi bạn.

Vậy mô hình này có đáng để thực hiện?

Theo mình nghĩ nếu đam mê kinh doanh thì hãy nên thử làm thật với nó một lần cho biết, nó đang rất mới và khá an toàn, không mất vốn nhiều, và có nhiều kênh để chúng ta tham gia như shopee, ebay, Amazon, shopify, lazada… Tại sao không?

Như vậy, Dropshipping có phải là mô hình hoàn hảo không?

Cuộc sống không có gì là hoàn hảo cả, kinh doanh cũng không ngoài lệ, khó khăn là chuyện nhỏ, có thể giải quyết được nên hãy thử tham gia mô hình này bạn sẽ học hỏi được nhiều kỹ năng trên đó.

Vạn sự khởi đầu nan nhưng đừng bao giờ nản, trong mỗi chúng ta luôn có một sức mạnh mãnh liệt bạn hãy luôn giữ lửa trong con người của mình thì khó khăn trong kinh doanh hay trong cuộc sống thì sớm muộn cũng vượt qua.

Tuy bài viết này hơi dài dòng nhưng mình chỉ muốn khuyên bạn rằng đây là mô hình kinh doanh gần như miễn phí nên chúng ta cũng không nên kỳ vọng quá nhiều vào lợi ích của nó mà phải nuôi nó thì nó mới lớn được, hãy nuôi ước mơ với dropship và chăm sóc nó chu đáo nhé!

Chúc bạn một ngày vui vẻ!

158 thoughts on “Làm quen với mô hình kinh doanh ít vốn Dropshipping

 1. Pingback: Mô hình Dropshipping có thực sự dễ dàng với bất kỳ ai - Bách hoá giá sỉ

 2. Pingback: Hướng dẫn cách làm dropshipping với shopee - BÁCH HOÁ GIÁ SỈ

 3. Pingback: Hướng dẫn bán hàng Dropshipping trên Shopee đơn giản

 4. Pingback: Hướng dẫn cách tìm sản phẩm ngách để kinh doanh hiệu quả

 5. Emily says:

  Hi, i think that i saw you visited my website thus i
  came to “return the favor”.I am trying to find things to
  improve my website!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 6. Thaddeus says:

  Appreciating the time and effort you put into your site and detailed information you present.
  It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed material.
  Wonderful read! I’ve saved your site and I’m including
  your RSS feeds to my Google account.

 7. layarkaca21 lk21 indoxxi says:

  First off I want to say excellent blog! I had a quick question which I’d
  like to ask if you don’t mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your mind
  prior to writing. I have had difficulty clearing my mind
  in getting my ideas out there. I do enjoy writing but it just seems like the first
  10 to 15 minutes are generally lost just trying to figure out how to begin. Any suggestions
  or hints? Cheers!

 8. Savage Grow + says:

  Hi there, just became aware of your blog through Google,
  and found that it is truly informative. I’m going to watch out for brussels.
  I’ll be grateful if you continue this in future. Numerous
  people will be benefited from your writing.
  Cheers!

  my web-site: Savage Grow +

 9. film semi layarkaca21 says:

  We are a bunch of volunteers and opening a brand new scheme in our community.
  Your site offered us with valuable info to work on. You have performed a formidable process and our entire group will probably
  be grateful to you.

 10. Georgetta says:

  Hi! I’ve been following your site for a long time now and finally got the courage
  to go ahead and give you a shout out from Kingwood Tx!
  Just wanted to say keep up the fantastic work!

 11. Oliver says:

  Wonderful blog you have here but I was curious about if you
  knew of any forums that cover the same topics discussed here?
  I’d really love to be a part of community where I can get comments from other knowledgeable people that share the same interest.

  If you have any suggestions, please let me know. Thanks a
  lot!

 12. LayarKaca21 says:

  Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m impressed!
  Very helpful info specially the last part
  🙂 I care for such information much. I was seeking this certain information for
  a very long time. Thank you and best of
  luck.

 13. trouver un bon sac à main says:

  I seriously love your site.. Excellent colors & theme. Did you
  develop this web site yourself? Please reply back as I’m wanting to create my
  own site and would like to find out where you got this from or
  exactly what the theme is called. Appreciate it!

 14. Adell says:

  I’m really inspired with your writing skills and also with the format in your weblog.
  Is that this a paid subject matter or did you customize it yourself?
  Anyway stay up the nice high quality writing, it’s uncommon to
  see a nice weblog like this one today..

 15. Sven says:

  I am not sure where you are getting your info,
  but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more.

  Thanks for fantastic info I was looking for
  this information for my mission.

 16. Trudy says:

  Heya i am for the primary time here. I found this
  board and I to find It truly helpful & it helped me out much.

  I’m hoping to present something back and aid others such as you aided
  me.

 17. Margart says:

  I’ll right away snatch your rss feed as I can not to find
  your email subscription link or e-newsletter service.
  Do you have any? Kindly allow me understand in order that I could subscribe.
  Thanks.

 18. Maroquinerie-de-luxe says:

  We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your website offered us with valuable information to work
  on. You’ve done a formidable job and our whole community will be grateful to you.

 19. Allie says:

  I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good.
  I do not know who you are but definitely you are going to
  a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 20. Aktiv Keto Pills says:

  I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was
  wondering what all is needed to get setup? I’m assuming having a
  blog like yours would cost a pretty penny? I’m not
  very web savvy so I’m not 100% positive.
  Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Thank you

  my web page :: Aktiv Keto Pills

 21. Organic Scientific CBD says:

  Great blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?

  I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything.
  Would you recommend starting with a free platform like
  Wordpress or go for a paid option? There are so many choices out there
  that I’m totally confused .. Any ideas? Bless you!

  My homepage – Organic Scientific CBD

 22. Glory says:

  Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video
  to make your point. You clearly know what youre talking about,
  why throw away your intelligence on just posting videos
  to your weblog when you could be giving us something informative to read?

 23. HocWatch Price says:

  A person necessarily help to make seriously articles I might state.
  That is the first time I frequented your web page and up to
  now? I amazed with the analysis you made to make this actual submit extraordinary.
  Great process!

  Also visit my homepage :: HocWatch Price

 24. layarkaca21 lk21 says:

  Hi! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no back up.
  Do you have any methods to stop hackers?

 25. layarkaca21 lk21 indoxxi says:

  I’ve been exploring for a little bit for any high quality articles or weblog posts on this kind of house .

  Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this site.
  Reading this info So i am glad to convey that I’ve a very just right uncanny feeling I found out
  exactly what I needed. I most undoubtedly will make certain to don?t omit this web site and give
  it a look on a constant basis.

 26. sabung ayam sv388 says:

  Hey just wanted to give you a quick heads up and
  let you know a few of the pictures aren’t loading correctly.
  I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different internet browsers and both show
  the same outcome.

  my webpage – sabung ayam sv388

 27. pokerpulsa188.xyz says:

  I’m impressed, I must say. Rarely do I come across a blog that’s both equally educative and amusing, and let me tell you, you have hit the nail on the head.
  The problem is an issue that not enough men and women are speaking intelligently
  about. Now i’m very happy that I found this during my search for something regarding this.

  Also visit my web site – pokerpulsa188.xyz

 28. cheap flights says:

  My partner and I stumbled over here from a different website and thought I might
  check things out. I like what I see so now i am following
  you. Look forward to finding out about your web page repeatedly.

 29. cheap flights says:

  Unquestionably imagine that that you said. Your favourite reason appeared
  to be at the internet the easiest thing to remember of.

  I say to you, I certainly get irked at the same time as people consider concerns that they plainly don’t understand about.
  You controlled to hit the nail upon the top and also defined
  out the entire thing with no need side effect , other folks can take a signal.
  Will likely be again to get more. Thanks

 30. cheap flights says:

  Hmm is anyone else having problems with the images on this blog
  loading? I’m trying to figure out if its a problem on my
  end or if it’s the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

 31. http://tinyurl.com/ says:

  Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to
  make your point. You definitely know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting
  videos to your weblog when you could be giving us something enlightening to read?

 32. tinyurl.com says:

  First off I would like to say superb blog! I had a quick question which I’d like to ask
  if you do not mind. I was curious to know how you center yourself and clear your head prior to writing.
  I’ve had difficulty clearing my mind in getting my thoughts out.
  I truly do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually lost simply
  just trying to figure out how to begin. Any
  recommendations or tips? Thanks!

 33. Life Experience Degree says:

  Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts.
  In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

 34. tinyurl.com says:

  Heya! I understand this is sort of off-topic but I needed to ask.
  Does managing a well-established blog like yours require a massive amount work?
  I am completely new to writing a blog however I do write in my journal daily.

  I’d like to start a blog so I can easily share my own experience and views
  online. Please let me know if you have any recommendations or tips for new aspiring bloggers.

  Thankyou!

 35. Everett says:

  Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any
  widgets I could add to my blog that automatically tweet my
  newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this
  for quote som timje and was hoping maybe you would have some experienche
  with something lioe this. Please let me know if you
  run into anything. I truly enjoy reading your bloog and
  I look forward to your neew updates.
  https://clients1.google.tm/url?q=https://kratomwwwtea.com
  Everett
  Krista https://clients1.google.sm/url?q=https://bestwwwkratom.com

 36. joker slot online says:

  Awesome website you have here but I was wondering if you knew of any community forums that cover the same topics discussed in this article?
  I’d really like to be a part of joker slot online community where I can get responses from other experienced people that share the same interest.
  If you have any recommendations, please let me know.
  Thanks!

 37. gamefly says:

  I believe that is among the such a lot vital information for me.
  And i am satisfied reading your article. However wanna remark on few
  basic things, The web site taste is great, the articles is really excellent :
  D. Just right task, cheers ps4 games 185413490784 ps4 games

 38. tinyurl.com says:

  naturally like your web-site but you need to
  test the spelling on quite a few of your posts. Several
  of them are rife with spelling issues and I to find it very bothersome to tell the truth
  nevertheless I’ll surely come back again.

 39. tinyurl.com says:

  We are a group of volunteers and starting a new
  scheme in our community. Your website provided us with valuable info to work on. You have done an impressive job and
  our whole community will be grateful to you.

 40. 카지노사이트 says:

  could you please explain to me how to add a photo to my comments?!?!
  Thank you for sharing this! I did not even consider that posting comments on other blogs would help me get noticed. BRILLIANT! I will be sure to share this when anyone asks me for tips on starting a blog!
  카지노사이트

 41. 카지노사이트 says:

  Thanks! I’d love to write more content like this here at Smart Blogger if Jon, Glen, Marsha, and company will have me.
  hank you for the article. Very informative information.Could you write more of this content? with illustrations and explanations – about how to write articles, how to blog, etcThank you in advance!!!
  카지노사이트

 42. asmr an says:

  I am not sure where you’re getting your information, but great topic.

  I needs to spend some time learning more or understanding more.
  Thanks for fantastic info I was looking for this info for my mission.

 43. 더킹카지노 says:

  hi!,I love your writing very a lot! percentage we keep in touch more about your
  article on AOL? I need a specialist in this area to unravel
  my problem. May be that’s you! Having a look ahead to look you.

 44. bitly.com says:

  My brother recommended I might like this web site.
  He was once entirely right. This post truly made my day.
  You cann’t consider simply how a lot time I had spent for this information! Thanks!

 45. Kristina says:

  We stumbled over here by a different web page
  and thought I may as well check things out. I like what I see so now i am following you.
  Look forward to looking over your web page yet again.

 46. asmr my says:

  Hello there! Do you know if they make any plugins to protect against
  hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

 47. tải tiến lên miền nam says:

  Nice post. I was checking continuously this blog and I am inspired!
  Extremely helpful information specifically the closing part :
  ) I maintain such info a lot. I used to be seeking this certain information for a very lengthy time.

  Thank you and good luck.

 48. j.mp says:

  scoliosis
  Does your website have a contact page? I’m having a tough time locating it but,
  I’d like to send you an email. I’ve got some ideas
  for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it improve over time.
  scoliosis

 49. http://t.co/AXPmcbSQ2y says:

  scoliosis
  I’m not sure where you’re getting your information, but great
  topic. I needs to spend some time learning more or understanding more.
  Thanks for fantastic information I was looking for this information for my
  mission. scoliosis

 50. it asmr says:

  You really make it seem so easy with your presentation however I in finding this matter to be actually one thing that I believe I’d by no means understand.
  It kind of feels too complex and very large for me.
  I am looking forward for your next post, I will try to get the hold of it!

 51. Santiago says:

  I know this web page provides quality dependent articles or reviews and additional information, is there any other website which presents
  such things in quality?

 52. free dating sites this says:

  An intriguing discussion is definitely worth comment.

  There’s no doubt that that you should publish more about this subject matter, it may not be a taboo subject but generally folks don’t discuss such issues.
  To the next! Many thanks!!

 53. on dating sites says:

  great post, very informative. I’m wondering why
  the other specialists of this sector don’t understand this.
  You must proceed your writing. I am confident, you have a great readers’ base already!

 54. was dating sites says:

  Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your weblog?
  My blog is in the exact same niche as yours and my visitors would really benefit from some of the information you provide here.
  Please let me know if this alright with you. Thank you!

 55. tinyurl.com says:

  My partner and I stumbled over here from a different web address and thought
  I should check things out. I like what I see so now i am following you.

  Look forward to checking out your web page again.

 56. M카지노 says:

  When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each
  time a comment is added I get several e-mails with the
  same comment. Is there any way you can remove people from that service?
  Cheers!

 57. game mau binh says:

  Hi there are using WordPress for your blog platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you require any html coding expertise to
  make your own blog? Any help would be really appreciated!

 58. XÓC ĐĨA says:

  Hello There. I found your blog using msn. This is an extremely smartly written article.
  I’ll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post.
  I will certainly comeback.

 59. 카지노사이트 says:

  Appreciating the persistence you put into your website and detailed information you present.
  It’s awesome to come across a blog every once in a
  while that isn’t the same out of date rehashed information.
  Great read! I’ve saved your site and I’m including your
  RSS feeds to my Google account.

 60. 777 slots says:

  Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m
  inspired! Extremely helpful information specifically the closing phase 🙂 I
  handle such info much. I used to be seeking this certain information for a long time.
  Thank you and best of luck.

 61. 메리트카지노쿠폰 says:

  Amazing blog! Do you have any recommendations for aspiring writers?
  I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything.
  Would you propose starting with a free platform like WordPress or
  go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally confused ..

  Any suggestions? Bless you!

 62. 우리카지노 says:

  Someone necessarily assist to make critically posts I might state.
  This is the first time I frequented your website page and to
  this point? I surprised with the analysis you
  made to make this actual submit incredible. Magnificent
  task!

 63. baccarat how to play says:

  Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
  I’ll be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks
  for the post. I will certainly comeback.

 64. online baccarat says:

  An intriguing discussion is definitely worth comment.
  I do think that you need to publish more about this topic,
  it may not be a taboo matter but usually folks don’t talk about these topics.
  To the next! All the best!!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *